utorak, 26. veljače 2013.

Posljednjih nekoliko dana ...

Pozdrav ljudi!
Zadnjih dana se svašta nešto zanimljivog izdogađalo, pa evo pregleda:

21.02. četvrtak





Pogledali smo Anu Karenjinu. Film me se baš i nije dojmio, kao nekakav malo lošiji ljubić, mislim da su u 2 sata mogli staviti malo više radnje ili barem opisa kako je i u knjizi ili se fokusirati na nešto, ne znam ni točno što, no nešto je falilo. No, nije sve ni tako crno, kako je film dobio i Oskara za najbolju kostimografiju, gdje se u potpunosti slažem, tako me se dojmila ideja da je film prikazan kao kazališna predstava što je nešto novo i odlično.












A poslije filma posjetili smo naše omiljeno mjesto u gradu , Cookie caffe i osladili brk Rockie Road Brownie kolačićem i slambošem banana split! Uz kavicu naravno ;)









22.02. petak
Petak je bio totalno drugačiji, bila je to večer druge po redu Pecha Kuche Night-a u Osijeku.

O čemu se zapravo radi?

PechaKucha Night su inspirativne i brze prezentacije zanimljivih kreativaca, neformalan prostor za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada. Funkcioniraju na način da se svaki puta okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja prezentacije kreativaca je ispričati što rade, što ih inspirira i kakvo su iskustvo stekli, te ga podijele s prisutnima.Svaki od kreativaca za predstavljanje ima točno 6 minuta i 40 sekundi.

Tko je sudjelovao?

1. Damir Jukić, Vice Prister - Osijek (arhitektura), 2. Slaven Kosanović-Zagreb (grafički dizajn, street art), 3. Hrvoje Živčić - Zagreb (grafički dizajn, tipografija), 4. Simon Morasi Piperčić - Zagreb (produkt dizajn), 5. Maja Diklić - Osijek (pilates), 6. Igor Mikloušić - Zagreb (psihologija), 
7. Popup - Osijek (umjetnost, izložbe), 8. Inia Herenčić - Zagreb (fotografija), 9. Tomislav Bilić - Osijek (Inchoo d.o.o. izrada e-commerce rješenja), 10. Ljupka Tanevska-Osijek (stilist, modni bloger)

 Tko je ostavio najbolji dojam, a tko mi se najviše svidio?

Najbolji dojam je definitivno ostavila mlada Osječanka Maja koja se bavi pilatesom, vedra, ambiciozna, puna energije i volje.





 Dok se meni najviše svidjela Inia Herenčić, mlada fotografkinja iz Zagreba, koja je opisivala svoj put u Aziju, pokazala nam svoje slike i ispričala nam priču!

Ako nekoga zanima evo i njezine facebook stranice:
 http://www.facebook.com/pages/Inia-pHotography/325549350866743

(slika preuzeta s portala osijek031.com)




23.02. subota
Iva i ja dogovorile smo pravljenje kolačića s jagodama (jedva sam ih dočekala, iako su rane, nema veze, fino su i mirisale i bile divnog okusa :) ), no ona se potrudila pa nam je i fini ručak pripremila.
Recept za kolač će biti za koji dan ;)



24.02. nedjelja








Pogledala sam zanimljiv film: Date Night 

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1279935/?ref_=sr_1







Nema komentara :

Objavi komentar